Vertaal deze website

De Leukste Opleidingen

Inhoud van een Android-telefoon verplaatsen naar een iPhone

DeLeuksteOpleidingen 031.jpg

Heb je net een nieuwe iPhone gekocht of zit je als Android gebruiker na te denken om over te schakelen van Android naar iOS dan is er goed nieuws. Op de website van Apple kun je een speciale pagina raadplegen die iedere Android helpt overstappen naar iOS.

Zaken zoals hoe muziek, contacten, boeken en documenten overzetten en beheren van je Android toestel naar een iPhone. Op de pagina vind je enkele overstaptips die doelgericht zijn op de Android gebruiker en hoe je de inhoud van je Android toestel moet verplaatsen naar een iPhone.

Klik hier om naar de Apple site te gaan voor alle info.

 

 

Office 365 nu Gratis op de iPad

Office 365 de leukste opleidingen.jpg

Microsoft heeft afgelopen week bepaalde Office-functies gratis gemaakt op iPhone en iPad. Ook het maken en bewerken van documenten is voortaan gratis – twee functies waar je voorheen een abonnement voor moest afsluiten.

Let op je moet wel een outlook email adres hiervoor aanmaken.
Dat kan op de site van Microsoft.
Klik hier om een Outlook email adres aan te maken.


Voel je je bekocht, dan is er goed nieuws: heb je een Office 365 Personal- of Home-abonnement gekocht om documenten te kunnen bewerken op je iPad, dan krijg je van Microsoft geld terug.

Een Office 365 Personal-abonnement kost 100 euro per jaar als je privégebruiker bent. Zo’n abonnement geeft je recht op extra functies, zoals extra opslagruimte op OneDrive, toegang tot de Office-apps voor de desktop en meer.
Had je het abonnement aangeschaft om documenten op de iPad te kunnen bewerken, dan kun je geld terug krijgen. Er gelden wel een aantal regels.
Zo moet je het abonnement hebben afgesloten op of na 27 maart 2014, de datum waarop Office voor iPad beschikbaar kwam.
Ook moet je je abonnement voor 6 november 2014 hebben geactiveerd.
Dit is de datum waarop de wijzigingen werden aangekondigd.
Je hebt nog tot 31 januari 2015 de tijd om je abonnement op te zeggen en een refund te vragen.
Heb je je abonnement via de App Store afgesloten, dan moet je de refund regelen via de supportafdeling van de iTunes Store.
Bij Microsoft duurt het 6 tot 8 weken voordat je je geld terug hebt. Meer informatie vind je op deze webpagina van Microsoft.

Onder basisfuncties worden simpele bewerkingen verstaan als cursieve en vetgedrukte tekst, alinea-uitlijning en het invoegen van media. Voor geavanceerde functies heb je nog wel een Office 365-abonnement nodig. Zo kan je alleen met een abonnement (dat sinds kort trouwens ook bestaat uit onbeperkte Microsoft OneDrive-opslag) uitgebreide tabellen maken in Excel, revisies van teksten bekijken en terugzetten in Word en de presentatiemodus van PowerPoint gebruiken.

De iPhone-versies van Microsoft Office zijn meteen geoptimaliseerd voor de grotere schermformaten van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Volgens een Microsoft-manager zou Office sinds de release in maart dit jaar voorzien zijn van 150 nieuwe functies – en komen er nog veel meer functies aan. Ook wordt Handoff-ondersteuning om snel te schakelen tussen documenten op de iPhone, iPad en Mac onderzocht.

Wat is nieuw in iOS 8.1?

DeLeuksteOpleidingen 090.jpg

Nieuw in iOS 8.1


• Foto’s bevat nieuwe functies, verbeteringen en oplossingen voor problemen
• iCloud-fotobibliotheek is toegevoegd als bètavoorziening
• Als de iCloud-fotobibliotheek niet is ingeschakeld, bevat de app Foto’s de albums ‘Filmrol’ en ‘Mijn fotostream’
• Er verschijnt een waarschuwing als u een tijdsverloopvideo wilt gaan opnemen terwijl er nog maar weinig ruimte vrij is
• Berichten bevat nieuwe functies, verbeteringen en oplossingen voor problemen
• iPhone-gebruikers kunnen nu op hun iPad of Mac sms- en mms-berichten versturen en ontvangen
• Er is een probleem verholpen waarbij zoekresultaten soms niet werden weergegeven
• Er is een probleem opgelost waarbij gelezen berichten niet als gelezen werden gemarkeerd
• Er zijn problemen met groepsberichten verholpen
• Er zijn problemen met de werking van Wi-Fi verholpen, die zich konden voordoen bij verbinding met bepaalde Airport basisstations
• Er is een probleem opgelost waarbij geen verbinding met handsfree Bluetooth-apparaten kon worden gemaakt
• Er zijn problemen opgelost die ertoe konden leiden dat het scherm niet langer werd gedraaid
• Er is een optie toegevoegd om te kiezen uit 2G-, 3G- of LTE-netwerken voor mobiel dataverkeer
• Er is een probleem opgelost in Safari waarbij video’s soms niet werden afgespeeld
• AirDrop ondersteunt nu ook Passbook-kaarten
• De dicteerfunctie kan nu worden ingeschakeld in de toetsenbordinstellingen, onafhankelijk van Siri
• HealthKit-apps hebben nu op de achtergrond toegang tot gegevens
• Verbeteringen en verholpen problemen in de toegankelijkheidsfuncties
• Er is een probleem opgelost waardoor begeleide toegang niet goed werkte
• Er is een probleem opgelost waarbij VoiceOver niet werkte in combinatie met toetsenborden van derden
• De stabiliteit en geluidskwaliteit zijn verbeterd bij gebruik van MFi-gehoorapparaten met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus
• Er is een probleem opgelost met VoiceOver dat ervoor zorgde dat de toon van een telefoontoets bleef klinken totdat een ander nummer werd ingetoetst
• Gebruik van VoiceOver voor handschrift, Bluetooth-toetsenborden en brailleleesregels werkt nu betrouwbaarder
• Er is een probleem opgelost dat het gebruik van de OS X-cachingserver voor i0S-updates verhinderde

Dicteren beschikbaar in het Nederlands met iOS8.1

dicteren

In iOS was het al langere tijd mogelijk om stembediening in het Nederlands te gebruiken. Met stembediening kun je eenvoudige taken starten, zoals afspelen van muziek. In iOS 8 komt daar een dicteerfunctie in het Nederlands bij.

De dicteerfunctie van iOS werkt als volgt: overal waar je normaal het toetsenbord gebruikt kan je nu op de microfoon knop links naast de spatiebalk tappen en spreek zinnen uit. Doe dit zin voor zin. De virtuele assistent schrijft ze daarna voor je op.
Dit is handig als je even niet in de gelegenheid bent om zelf te typen. Het enige wat je hoeft te doen is op de microfoontoets drukken. Om de dicteerfunctie van iOS te gebruiken moet je dicteren inschakelen.
Tap op Instellingen daarna op Toetsenbord.
Zet hier dicteren aan.

Apple heeft met de dicteerfunctie een eerste stap gezet in het vertalen van Siri naar het Nederlands, maar het is wellicht begrijpelijk waarom de gehele virtuele assistent onze taal nog niet spreekt: voordat dit werkt, moet Siri namelijk in staat zijn om Nederlandse zinsconstructies op te breken en te begrijpen. Bovendien moet ze gevat kunnen reageren op vragen die je haar stelt.

Dicteren is een eenvoudiger klus, omdat de spraakassistent alleen klanken hoeft te herkennen, die ze in woorden omzet. Ze hoeft er geen actie mee te ondernemen. Deze functie was relatief gemakkelijk toe te voegen, omdat Apple’s partner Nuance al langer Nederlandse dicteerfuncties aanbiedt.

Ook dicteren op de Mac.
Het goede nieuws is, dat dicteren niet alleen werkt op de iPhone, maar ook op de Mac vanaf OS X Yosemite. Je kunt dus teksten dicteren, zonder dat je de prijzige pakketten voor je Mac hoeft aan te schaffen.

Maak unieke Time Lapse video’s (tijdsverloop)

DLO-2014 Time lapse video.jpg

Nieuw in iOS 8 is de mogelijkheid om Time Lapse (tijdverloop) video’s te maken. Time-lapse-fotografie is een bijzondere filmtechniek die een versnelde film oplevert. Tijdens het filmen worden er minder beelden opgenomen per tijdseenheid, maar bij het afspelen worden de normale waardes afgespeeld.

Hierdoor krijg je een versnelde film waarbij je bijvoorbeeld de ontwikkeling van een bloem kunt weergeven. Je zou dus bijvoorbeeld de groei van een bloem kunnen filmen door je iPhone, iPad of iPod Touch op een vaste plek te zetten ten opzichte van de bloem en tijdsverloop te starten.

Na het opnemen kun je de video dan versneld bekijken en de ontwikkeling in enkele seconden of minuten bekijken. Volg onderstaande stappen om de Time Lapse functie te starten.

Open de camera applicatie en veeg met één vinger over het scherm om de optie ‘Tijdsverloop’ te starten. Tap op de rode knop om de opname te starten. Om deze opneme te stoppen Tap je weer op de rode knop. Hou hierbij je iDevice zo stil mogelijk voor het beste resultaat. Bekijk de video vervolgens onmiddellijk vanuit de camera applicatie of de foto app.

Wees creatief en maak bijzondere video’s.

In iOS 8 via de mail app nieuwe contacten toevoegen

DeLeuksteOpleidingen 461.gif

De Mail applicatie in iOS 8 is bijzonder slim geworden, zo kan deze automatisch nieuwe contacten herkennen of bijvoorbeeld ontbrekende informatie van personen in de contacten applicatie aanvullen.

Wanneer je een e-mailbericht ontvangt van iemand die zijn bericht afsluit met zijn naam, adres, telefoonnummer, e-mail, enzovoorts dan zal iOS 8 je een contactvoorstel doen. Dit houdt in dat je bovenaan het e-mailbericht de optie krijgt om de nieuwe contactpersoon toe te voegen aan de contacten applicatie van iOS.

iOS stelt het nieuwe contactformulier op basis van de gegevens die in het e-mailbericht aanwezig zijn. Tap vervolgens op de knop ‘Zet in contacten’ om het nieuwe contact aan te maken of de gegeven toe te voegen aan een bestaand contact. Mail is erg slim want hij herkent telefoon-, fax- en mobiele nummers, maar ook adressen, e-mailadressen, Twitter, enzovoorts.
Wil je het contact niet plaatsen in je contacten applicatie, tap dan gewoon op de ‘Negeer’ knop en iOS zal je nooit meer dit contact voorstellen om toe te voegen.

Gunstige fiscale regeling voor zakelijke iPads ( Tablets )

DeLeuksteOpleidingen 089.jpg

Tablets groter dan 7 inch worden ook fiscaal aftrekbaar, als ze maar noodzakelijk zijn voor het werk. Privégebruik ernaast mag. Dat stelt staatssecretaris Weekers van Financiën voor.

Belastindienst per 1 januari 2015

In de nieuwe werkkostenregeling wordt het onderscheid in fiscale behandeling tussen computers, smartphones en tablets weggenomen.
Voor de zakelijke iPad zal bovendien niet langer de 'zakelijke gebruikseis' gelden. Indien een werknemer een iPad nodig heeft om zijn werk te doen, kan de werkgever deze verstrekken zonder fiscaal rekening te hoeven houden met het privévoordeel van de werknemer.
Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de wens van veel werkgevers.
Ook hoeft een werkgever nog maar 1 keer per jaar vast te stellen wat zijn verschuldigde belasting in het kader van de WKR is. Voorheen moest dit per aangiftetijdvak bekeken worden.
Een derde in het oog springende vereenvoudiging betreft het keuzeregime.
Om de verbeterde aspecten budgetneutraal te kunnen dekken, zal de vrije ruimte worden verlaagd van 1,5% naar 1,2% van de totale loonsom van een bedrijf.
De maatregelen worden meegenomen in het Belastingplan 2015 dat op Prinsjesdag aangeboden zal worden aan de Tweede Kamer.
De wijzigingen kunnen vervolgens per 1 januari 2015 in gaan.

 

Het kabinet wil de zogenaamde werkkostenregeling omgooien. Dit heeft voor tablets op de werkvloer de nodige fiscale gevolgen. Tot nog toe moet voor tablets groter dan 7 inch loonheffing worden betaald, tenzij het voor meer dan 90 procent zakelijk gebruikt wordt. De fiscus kwalificeert ze als 'computer'. Kleinere tablets tot 7 inch vallen echter in de categorie 'communicatiemiddel' en daarover hoeft geen loonheffing afgedragen te worden, op voorwaarde dat het gebruik minimaal 10 procent zakelijk is.Fiscaal aantrekkelijk dus.

Bedrijven mogen iPads ( Tablet ) aan werknemers verstrekken zonder dat de werkgever daarover loonheffing aan de Belastingdienst hoeft af te dragen. Dat volgt uit een vonnis van het Hof in Amsterdam. Volgens de rechter is een iPad ( Tablet ) een communicatiemiddel, net als bijvoorbeeld een mobieltje.

Volgens de rechters van het Gerechtshof kan een iPad ( Tablet ) geclassificeerd worden als een communicatiemiddel en niet als een computer. Daarbij stelt de rechtbank dat het ontbreken van een fysiek toetsenbord het lastig maakt om op een tablet documenten te vervaardigen. Voor eenvoudige communicatietaken als sms, e-mail en surfen zou het virtuele toetsenbord wel volstaan.

Door de uitspraak van het Hof kan een iPad ( Tablet ) vrij van loonheffing worden verstrekt door werkgevers, mits deze voor 10 procent zakelijk gebruikt wordt. Voor laptops geldt het omgekeerde: notebooks moeten voor minimaal 90 procent voor zakelijke doeleinden gebruikt worden.

Veilig Updaten naar iOS 8 iPad, iPhone en iPod Touch

DeLeuksteOpleidingeniOS8Update.jpg

Update iOS naar versie 8 voor de iPad, iPhone en iPod Touch
Er is een nieuwe versie van het besturingssysteem iOS onderweg:
versie 8. In de 3de week van september 2014 is deze beschikbaar.

Op welke apparaten werkt iOS 8?
iOS 8 werkt op:
iPhone 4S,iPhone 5, iPhone 5S en de iPhone 6.
iPod touch 5de generatie.
iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air en mini iPad (Retina )

Het updaten naar zo’n nieuwe versie verdient de aanbeveling, niet alleen uit veiligheidsoverwegingen, maar ook omdat het zorgt voor vele nieuwe mogelijkheden en functies op je iPhone (en iPad en iPod Touch).
Het upgraden naar een nieuwe versie van iOS is echter niet zonder risico’s. Je zult niet de eerste zijn die z’n foto’s, video’s of andere instellingen kwijt is.
Gelukkig kun je maatregelen nemen.

Foto's en video's downloaden
In theorie is het mogelijk om foto's en video's te laten opnemen in je iCloud back-up. In werkelijkheid is dat niet zo praktisch, want je krijgt maar 5 GB gratis en met foto's en video's zit al snel op de 10 GB. Het is dan ook verstandig om je foto's en video's regelmatig van je iOS-apparaat te downloaden, maar in ieder geval wanneer je overstapt naar een nieuwe versie van iOS.
Je kunt foto's eenvoudig downloaden door je iOS-apparaat met een kabeltje te verbinden aan je pc, en vervolgens via de Windows Verkenner de foto's eraf te slepen. Gebruik je een Mac, dan opent vanzelf de Fotolader en kun je het materiaal ook snel en eenvoudig downloaden.

iCloud-instellingen controleren
iCloud is een handige manier om je contactpersonen, agenda-items, herinneringen enzovoort automatisch op te slaan op een online server, zodat je deze instellingen weer eenvoudig kunt downloaden op een schoon toestel. Alvorens je een update doet van iOS (waarbij we nog een keertje benadrukken dat de kans dat het mis gaat niet groot is, maar wel aanwezig en waarom zou je het risico nemen?) is het verstandig om te controleren of die instellingen wel goed staan. Druk op Instellingen / iCloud en kijk welke opties zijn ingeschakeld. De schakelaars met een blauwe kleur zijn ingeschakeld, dat zijn de onderdelen die worden gesynchroniseerd met iCloud.

iCloud reservekopie
Dan is er tot slot nog de reservekopie op iCloud, waarin zaken zijn opgeslagen als app-instellingen, savegames van spelletjes, documenten in apps, enzovoort. Druk op Instellingen / iCloud / Opslag en reservekopie (onderin) en vervolgens op Beheer opslag. Hier kun je precies bepalen welke apps je wel en niet wilt meenemen in je reservekopie.

Het kan uiteraard geen kwaad om nu meteen even een reservekopie te maken, zodat je zeker weet dat je meest recente situatie veilig staat. Wanneer er nu toch iets mocht misgaan tijdens de update van iOS8, staan je foto's, video's, instellingen en andere zaken veilig en dat is wel een fijne gedachte.

Vrij opslag ruimte
Zorg ervoor dat je minimaal 4 GB vrije ruimte op je iPad, iPhone en of iPod
Om te zien hoeveel vrije ruimte je nog hebt Druk op Instellingen / Algemeen / Gebruik.

Nu krijg je in het overzicht te zien hoeveel vrije ruimte je nog hebt.
Is dit minder dan 4 GB zorg er dan voor dat je eerst apps verwijdert die je niet gebruikt.

 

Def. Update uitvoeren
Heb je alle stappen doorgenomen Druk dan op Instellingen / Software-update
Daar zie je dan de nieuwste versie 8 staan klaar om geïnstalleerd te worden.
Zorg er wel voor dat je accuspanning minimaal 90 % is.
Deze update kan gewoon via je wifi verbinding uitgevoerd worden.

Als de Update gedownload is wordt deze automatisch geïnstalleerd dit duurt ongeveer 20 minuten. Je iPad, iPhone en of iPod zal opnieuw opstarten na de installatie.

Je hebt nu iOS 8 op je apparaat staan, je zult zien dat er veel zaken vernieuwd zijn.
De meest opvallende in het bureaublad met de vernieuwde Apps.

Voor een samenvaiing van alle zaken in iOS 8 klik je hier.

Voor de nieuwe overzicht van iOS 8 klik je hier.

Op de site van Apple kan je ook op Nieuwe fucties klikken om alles door te lezen wat er nieuw is in iOS 8.

 

«      1   |   2   |   3   |   4   |   5      »