Vertaal deze website

De Leukste Opleidingen

Verwijderde Email terug halen

DeLeuksteOpleidingen 251.jpg

De Mail applicatie het in iOS 7 is net zoals alle andere standaard applicaties voorzien van een nieuwe look en functies. Zo kun je nu veel beter zoeken in het archief van je Mail, betere navigatie, enzovoorts. Het is je vast wel eens overkomen dat je per ongeluk een e-mail bericht heb verwijderd.Deze kun je uiteraard terughalen door naar de prullenmand te gaan en vervolgens het bericht te verplaatsen naar de inbox. Echter kan het veel eenvoudiger dankzij een nieuwe handige functie in iOS 7.

Wanneer je een e-mail verwijderd kun je met één handeling deze actie ongedaan maken. Schud hiervoor met je iPhone, iPod Touch of iPad (mini) en onmiddellijk verschijnt er een pop-up venster. Hier kun je dan de knop ‘Herstel’ selecteren.

Hierdoor wordt het verwijderen ongedaan gemaakt en wordt deze weer opnieuw aan je postbus toegevoegd. Het schudden van je iDevice is een bekende handeling, zo kun je deze ook toepassen tijden het typen van tekst om een het typen te herstellen.

Recent gebruikte email adressen verwijderen op je iPad en of iPhone.

DeLeuksteOpleidingen 340.jpg

Misschien is het je al eens opgevallen wanneer je via je iPhone, iPad of iPod Touch dat er een lokale lijst met ‘recente e-mailadressen’ wordt bewaard. Deze kun je namelijk terugvinden wanneer je een nieuwe e-mail opmaakt en in het aan-veld een e-mailadres wilt toevoegen.

Zodra er een letter wordt toegevoegd krijg je een lijst met contacten, opvallend is dat hier niet alleen je contacten instaan die aanwezig zijn in de contacten applicatie. Ook recent gestuurde e-mailadressen worden bewaard. Sinds iOS 6 is het mogelijk deze ook daadwerkelijk te verwijderen. Volg hiervoor onderstaande procedure:

• Open de Mail applicatie
• Open een nieuwe e-mailbericht
• Voeg een letter of naam toe bij het ‘Aan-veld’
• Zoek in de lijst naar een ongewenst e-mailadres
• Druk op op de meer-toets, te herkennen aan het > teken

Door op de knop ‘Verwijder uit Recent’ te drukken zal het e-mailadres worden verwijderd uit de lijst met recente e-mail adressen. Wanneer je in het bezit bent van een Mac kun je hier ook deze recente-contacten verwijderen. Open hiervoor de Mail-applicatie en open via het ‘Venster-menu’ de optie ‘Geadresseerdenoverzicht’ selecteer hier de gewenste contacten die je wilt verwijderen.
Wanneer je je iPhone en of iPad synchroniseert zullen ook de recente e-mailadressen worden verwijderd.

iPad mee op vakantie schakel automatische Reservekopie uit

DeLeuksteOpleidingen 339.jpg

De tijd breekt weer aan om lekker op vakantie te gaan en wat neem je mee je iPad.

Als je de iPad zo ingesteld hebt dat er iedere dag automatich een reservekopie gemaakt wordt naar de iCloud, zet deze dan uit als je op vakantie gaat.

In sommige Hotels en of vakantieparken moet je n.l. betalen voor je Wifi verbinding.
De prijs hiervoor is erg verschillend, stel dat je voor 100 MB € 10 moet betalen dan kan je tijdens je vakantie van een week gewoon lekker bij je mail en naar internet.

Ga geen filmpjes online bekijken en of muziek luisteren want die verbuiken tussen de 2 en 10 MB per minuut.

Als er nu iedere nacht een automatische reserverkopie gemaakt wordt naar iCloud over de wifi verbinding dan zal er zo'n 2000 a 3000 MB overgezet worden.
Dit kost dan 20 x € 10 = € 200 per dag.

Dan wordt het een hele dure vakantie.

Het uitzetten van het maken van de reservekopie doe je als volgt.
klik op Instellingen.
Klik in het linker gedeelte op iCloud.
Klik in het rechter gedeelte op Opslag en reservekopie.
Zet nu het vinkje uit bij iCloud-reservekopie.

Je krijgt dan een melding Stop iCloud-reservekopie.

Er wordt vanaf nu dus geen reservekopie gemaakt van je gegevens op je iPad.
Kom je terug van je vakantie schakel het maken van een reservekopie in de iCloud dan weer in.

Een hele fijne vakantie.

Een iPad van de baas is niet onbelast of toch wel?

DeLeuksteOpleidingen 273.jpg

Een iPad van de baas is niet onbelast, maar Apple levert wel duizenden iPads aan Nederlandse belastingambtenaren. Dat maakte het Amerikaanse technologiebedrijf bekend.

Een woordvoerder zegt dat de iPads bij de Belastingdienst keurig onder de Werkkostenregeling ( WKR) vallen, in lijn met de uitspraak in de RTL-zaak. De werkgever mag een beperkt bedrag, tot 1,4 procent van het jaarsalaris(2012), aan zulke extra's uitgeven. Boven die grens geldt het als loon, dat belast moet worden.
Voor 2013 is dit 1,5 procent.

Apple leverde afgelopen jaar onder meer vijfduizend iPads voor personeel van de Belastingdienst en medewerkers van justitie. Apple vermeldde deze details om aan te geven dat de tablet computer in trek is bij zakelijke instellingen en overheidsinstanties.

Link naar de site van de belastingdienst.

Brief van Staatssecretaris Weekers.

Folders (Mappen ) maken voor je apps

DeLeuksteOpleidingen 416.jpg

Het is mogelijk om folders te creëren op het startscherm van de iPad. In deze folders kun je verschillende applicaties samenvoegen onder een icoon.Vooral wanneer het aanbod van apps op je iPad onoverzichtelijk begint te worden, kan het handig zijn om applicaties te rangschikken en te ordenen in folders. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld alle spelletjes bij elkaar te zetten in een folder die je ‘games’ noemt, of werkgerelateerde applicaties in te delen in een folder ‘werk’.

Om applicaties in te delen en samen te voegen tot een folder, volg je deze stappen:

  1. Leg je vinger op een app die je in een folder wilt zetten. Houd je vinger op deze app tot het icoontje  van de applicatie begint te wiebelen.
  2. Door je vinger te verschuiven kun je de applicatie nu verslepen over het scherm. Hiermee kan je de app op een andere locatie op je startscherm zetten, maar je kan de app ook bovenop een andere app slepen om een folder te creëren.
  3. Sleep de app bovenop een andere app die je in dezelfde folder wilt hebben. De onderliggende app zal een donker omrande vierkant worden; dit betekent dat je een folder kan maken door je vinger van het scherm te halen. De iconen van de applicaties vallen nu bovenop elkaar en vormen samen een nieuwe folder.
  4. Om meer applicaties toe te voegen aan de folder, sleep je deze op dezelfde wijze bovenop de folder en haal je vinger van het scherm.
  5. Wanneer je een nieuwe folder maakt, zie je een titelbalk met de naam van de folder en daaronder de inhoud van de folder. Om de folder te hernoemen, raak je de titelbalk aan en kan typ je vervolgens een nieuwe naam in.
  6. Door op de folder te klikken kan je in het vervolg toegang krijgen tot de applicaties in die folder. Als je in de folder zit en je wilt de folder sluiten, druk dan op de Home knop van de iPad

YouTube-video’s opslaan en offline bekijken op je iPad

DeLeuksteOpleidingen 151.jpg

De iPad is een ideaal apparaat om onderweg video's op te bekijken. YouTube bevat een enorme hoeveelheid video's en is hiermee een ideale bron om leuke video's te vinden. Een groot nadeel is echter dat je YouTube-video's niet kunt opslaan, waardoor je een internetverbinding nodig hebt om video's te bekijken. Dit is onderweg natuurlijk niet handig. Video Downloader Super Lite lost dit probleem op en maakt het mogelijk YouTube-video's op te slaan. In deze handleiding leggen we je uit hoe je met behulp van Video Downloader Super YouTube-video's kunt opslaan.

Video Downloader Super is een app waarmee je heel eenvoudig YouTube-video's kunt opslaan. De app is beschikbaar op zowel de iPhone, iPod touch als iPad, al bekijk je video's natuurlijk het prettigst op een iPad. Wil jij YouTube-video's offline kunnen bekijken. Download dan de app Video Downloader Super Lite uit de App Store. De app is beschikbaar in gratis en betaalde versie. De gratis versie, Video Downloader Lite Super, biedt je de mogelijkheid maximaal 15 video's gelijktijdig op te slaan op je iPad. Heb je hier niet genoeg aan? Koop dan voor 3,59 euroVideo Downloader Super Premium, de volledige versie van de app.

Zoek een leuke video
Is de app geïnstalleerd? Open dan de app door op het icoon te klikken. De app opent standaard in het tabblad Bladeren, waarin YouTube wordt vertoond. Je kunt direct aan de slag met het zoeken van een leuke video die je wilt opslaan. Blader hierdoor simpelweg door de verschillende overzichten en categorieën die op YouTube te vinden zijn of maak gebruik van de zoekmachine.

Zoek in het tabblad 'Bladeren' een leuke video op

Sla de video op
Heb je een leuke video gevonden? Open deze dan door op de video te klikken. Zodra de pagina is geladen begint de video te spelen en wordt automatisch een pop-up vertoond. De pop-up geeft je de keuze uit de opties Opslaan naar geheugen en Annuleren. Kies Opslaan naar geheugen om de video op te slaan. Video Downloader Super slaat nu de video op op je iPad.

Klik op 'Opslaan naar geheugen' om de video op te slaan

Bekijk de gedownloade video
Wil je een gedownloade YouTube-video offline bekijken? Ga dan naar het tabblad Downloadsom een overzicht van alle opgeslagen video's te bekijken. Selecteer de video die je wilt afspelen door op de video te klikken en klik op de groene pijl in de rechterbovenhoek van het scherm om de video te starten.

Speel video's af via het tabblad 'Downloads'

Maak een afspeellijst aan
Heb je meerdere video's gedownload je in achter elkaar wilt bekijken? Maak dan gebruik van een afspeellijst. Open het tabblad Afspeellijst en druk op de knop Toevoegen afspeellijst. Geef de afspeellijst een naam en druk op Ok. Klik vervolgens op de knop Toevoegen videoen selecteer de video's die je aan de afspeellijst wilt toevoegen. Klik op Gereed in de rechterbovenhoek om je keuze te bevestigen.

Maak gebruik van afspeellijsten om meerdere video's achter elkaar af te laten spelen

Het installeren van applicaties uitschakelen op de iPad

DeLeuksteOpleidingen 205.jpg

Als je in het bezit bent van een iPad en deze met meerdere personen deelt is het misschien verstandig om ervoor te zorgen dat er geen applicaties kunnen worden geïnstalleerd op de iPad door bijvoorbeeld je kinderen.

Ook is het mogelijk om ‘Kopen vanuit apps’ uit te schakelen zodat er geen extra munten worden gekocht om je achtbaan of een stad uit te breiden. Om te voorkomen dat er ongewild applicaties worden geïnstalleerd/aangekocht op je iDevice kun je heel eenvoudig deze functie deactiveren in het instellingen-menu.

Hiervoor dien je de functie ‘Beperkingen’ (Parental Controls) te activeren. Deze functie vind je terug via:

Instellingen ▸ Algemeen ▸ Beperkingen

Bij het eerste gebruik dien je ‘Beperkingen’ in te schakelen, dit doe je door op ‘Schakel beperkingen in’ te tappen. Om deze optie te kunnen gebruiken dien je een toegangscode in te voeren. Deze toegangscode geeft hierna ook in de toekomst toegang tot de functie. Wanneer je de toegangscode kwijt raakt heb je een probleem en dien je het device naar ‘factory default’ te herstellen.

Schakel de optie ‘Apps installeren’ uit. Door deze actie zal de App Store applicatie van het springboard worden verwijderd. Daarnaast wordt de mogelijkheid om aankopen binnen een app te maken gedeactiveerd.

Met behulp van de optie ‘Kopen vanuit apps’ in het beperkingen-menu is het mogelijk om enkel in-app aankopen vanuit een applicatie te deactiveren. Het is aan te raden om de optie ‘Apps verwijderen’ uit te schakelen, hierdoor wordt voorkomen dat er applicaties ongewillig van je iDevice worden verwijderd.

Handig als je bengeltjes heel erg graag op kruisjes tappen. Om het aankopen of verwijderen van apps weer mogelijk te maken dien je gewoon de opties weer in te schakelen via het beperkingen-menu.

Video op je iPad? Converteren met Handbrake

DeLeuksteOpleidingen 375.jpg

Dat de iPad uitermate geschikt is om video’s op te bekijken mag bekend zijn. Het is dan ook bijzonder vervelend als je erachter komt dat de films of series die je hebt gedownload niet kunt afspelen op je iPad. De videoplayer van de iPad ondersteunt namelijk de bestandsformaten .m4v, .mp4 en .mov met H.264-codec en geen .mkv of .avi bestanden (met bijv. een divx-codec). Wat nu?

De meest voor de hand liggende oplossing is het omzetten van een film of serie naar één van de formaten die de iPad ondersteunt. Dit kan heel eenvoudig met het gratis programma HandBrake. Het programma is beschikbaar voor Mac OSX, Windows en Linux en werkt redelijk eenvoudig.

Je start het programma op en kiest direct het bestand dat je wilt omzetten. De standaardinstellingen voor een MP4-file met H.264-codec zijn uitermate geschikt voor video op de iPad, dus een druk op de ‘start’-knop is voldoende. Het encoderen duurt vervolgens een tijdje (een kwartier voor een aflevering van een serie op een 2,53 GHz Macbook Pro is mijn ervaring), maar daarna kun je het bestand dat je hebt zonder problemen in iTunes slepen en synchroniseren met je iPad. Of rechtstreeks met iTools overzetten naar je iPad

Ook zijn er al div. apps in de appstore te vinden die wel avi bestanden kunnen afspelen. Ik gebruik zelf Playable.

Een andere oplossing is overigens het downloaden van series en films uit de iTunes Store. Met een  iTunes-account download je met één klik op je iPad. Je kunt ze ook huren, zoals bij Apple TV, om een film eenmalig te bekijken.

«      1   |   2   |   3   |   4   |   5      »