Vertaal deze website

De Leukste Opleidingen
 
DeLeuksteOpleidingen 205.jpg

Het installeren van applicaties uitschakelen op de iPad

Als je in het bezit bent van een iPad en deze met meerdere personen deelt is het misschien verstandig om ervoor te zorgen dat er geen applicaties kunnen worden geïnstalleerd op de iPad door bijvoorbeeld je kinderen.

Ook is het mogelijk om ‘Kopen vanuit apps’ uit te schakelen zodat er geen extra munten worden gekocht om je achtbaan of een stad uit te breiden. Om te voorkomen dat er ongewild applicaties worden geïnstalleerd/aangekocht op je iDevice kun je heel eenvoudig deze functie deactiveren in het instellingen-menu.

Hiervoor dien je de functie ‘Beperkingen’ (Parental Controls) te activeren. Deze functie vind je terug via:

Instellingen ▸ Algemeen ▸ Beperkingen

Bij het eerste gebruik dien je ‘Beperkingen’ in te schakelen, dit doe je door op ‘Schakel beperkingen in’ te tappen. Om deze optie te kunnen gebruiken dien je een toegangscode in te voeren. Deze toegangscode geeft hierna ook in de toekomst toegang tot de functie. Wanneer je de toegangscode kwijt raakt heb je een probleem en dien je het device naar ‘factory default’ te herstellen.

Schakel de optie ‘Apps installeren’ uit. Door deze actie zal de App Store applicatie van het springboard worden verwijderd. Daarnaast wordt de mogelijkheid om aankopen binnen een app te maken gedeactiveerd.

Met behulp van de optie ‘Kopen vanuit apps’ in het beperkingen-menu is het mogelijk om enkel in-app aankopen vanuit een applicatie te deactiveren. Het is aan te raden om de optie ‘Apps verwijderen’ uit te schakelen, hierdoor wordt voorkomen dat er applicaties ongewillig van je iDevice worden verwijderd.

Handig als je bengeltjes heel erg graag op kruisjes tappen. Om het aankopen of verwijderen van apps weer mogelijk te maken dien je gewoon de opties weer in te schakelen via het beperkingen-menu.

 Terug
Geplaatst: 17-05-2013 13:09:53

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier