Vertaal deze website

De Leukste Opleidingen
 
DeLeuksteOpleidingen 375.jpg

Video op je iPad? Converteren met Handbrake

Dat de iPad uitermate geschikt is om video’s op te bekijken mag bekend zijn. Het is dan ook bijzonder vervelend als je erachter komt dat de films of series die je hebt gedownload niet kunt afspelen op je iPad. De videoplayer van de iPad ondersteunt namelijk de bestandsformaten .m4v, .mp4 en .mov met H.264-codec en geen .mkv of .avi bestanden (met bijv. een divx-codec). Wat nu?

De meest voor de hand liggende oplossing is het omzetten van een film of serie naar één van de formaten die de iPad ondersteunt. Dit kan heel eenvoudig met het gratis programma HandBrake. Het programma is beschikbaar voor Mac OSX, Windows en Linux en werkt redelijk eenvoudig.

Je start het programma op en kiest direct het bestand dat je wilt omzetten. De standaardinstellingen voor een MP4-file met H.264-codec zijn uitermate geschikt voor video op de iPad, dus een druk op de ‘start’-knop is voldoende. Het encoderen duurt vervolgens een tijdje (een kwartier voor een aflevering van een serie op een 2,53 GHz Macbook Pro is mijn ervaring), maar daarna kun je het bestand dat je hebt zonder problemen in iTunes slepen en synchroniseren met je iPad. Of rechtstreeks met iTools overzetten naar je iPad

Ook zijn er al div. apps in de appstore te vinden die wel avi bestanden kunnen afspelen. Ik gebruik zelf Playable.

Een andere oplossing is overigens het downloaden van series en films uit de iTunes Store. Met een  iTunes-account download je met één klik op je iPad. Je kunt ze ook huren, zoals bij Apple TV, om een film eenmalig te bekijken.

 Terug
Geplaatst: 15-05-2013 13:41:29

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier