Vertaal deze website

De Leukste Opleidingen
 
DeLeuksteOpleidingen 416.jpg

Folders (Mappen ) maken voor je apps

Het is mogelijk om folders te creëren op het startscherm van de iPad. In deze folders kun je verschillende applicaties samenvoegen onder een icoon.Vooral wanneer het aanbod van apps op je iPad onoverzichtelijk begint te worden, kan het handig zijn om applicaties te rangschikken en te ordenen in folders. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld alle spelletjes bij elkaar te zetten in een folder die je ‘games’ noemt, of werkgerelateerde applicaties in te delen in een folder ‘werk’.

Om applicaties in te delen en samen te voegen tot een folder, volg je deze stappen:

  1. Leg je vinger op een app die je in een folder wilt zetten. Houd je vinger op deze app tot het icoontje  van de applicatie begint te wiebelen.
  2. Door je vinger te verschuiven kun je de applicatie nu verslepen over het scherm. Hiermee kan je de app op een andere locatie op je startscherm zetten, maar je kan de app ook bovenop een andere app slepen om een folder te creëren.
  3. Sleep de app bovenop een andere app die je in dezelfde folder wilt hebben. De onderliggende app zal een donker omrande vierkant worden; dit betekent dat je een folder kan maken door je vinger van het scherm te halen. De iconen van de applicaties vallen nu bovenop elkaar en vormen samen een nieuwe folder.
  4. Om meer applicaties toe te voegen aan de folder, sleep je deze op dezelfde wijze bovenop de folder en haal je vinger van het scherm.
  5. Wanneer je een nieuwe folder maakt, zie je een titelbalk met de naam van de folder en daaronder de inhoud van de folder. Om de folder te hernoemen, raak je de titelbalk aan en kan typ je vervolgens een nieuwe naam in.
  6. Door op de folder te klikken kan je in het vervolg toegang krijgen tot de applicaties in die folder. Als je in de folder zit en je wilt de folder sluiten, druk dan op de Home knop van de iPad
 Terug
Geplaatst: 02-06-2013 19:22:57