Vertaal deze website

De Leukste Opleidingen
 
DeLeuksteOpleidingen 017.jpg

Een nieuwe iPad,iPod en of iPhone gekocht ? Maak je oude leeg.

Nu er weer een nieuwe generatie iOS apparaten zijn gelanceerd zullen er vast een aantal gebruikers zijn die hun oude iPhone, iPad of iPod Touch willen verkopen. Voordat je een iDevice gaat verkopen zijn er enkele voorzorgsmaatregelen die je het beste kunt uitvoeren voordat je iDevice in iemand anders handen terecht komt.Verder is het belangrijk dat alle gegevens en andere bestanden zijn verwijderd van je iDevice, iCloud wordt uitgeschakeld en je iDevice wordt verwijderd uit jouw supportporfile. Volg onderstaande stappen om een geslaagde verkoop te garanderen.

Stap 1: Back-up je data

Maak nog voor de laatste keer een back-up van je huidig iDevice, op deze manier zullen zeker alle instellingen, applicaties, enzovoorts in de back-up staan. Deze kun je dan onmiddellijk terugplaatsen op jouw nieuwe aankoop. Dankzij iCloud kun je op een snelle manier een back-up maken van je iDevice. Dit doe je via:

Instellingen ▸ iCloud ▸ Opslag en reservekopie ▸ iCloud-reservekopie
Tap op ‘Maak reservekopie’, uiteraard kun je ook een reservekopie maken via iTunes.

Stap 2: Schakel ‘Zoek mijn iDevice’ en iCloud uit

Sinds de komst van iOS 7 is je iDevice extra beveiligd met behulp van iCloud. Wanneer iemand jou telefoon zou stelen en hem wilt herstellen moet deze eerst inloggen met jouw Apple ID alvorens hij het apparaat kan herstellen. Uiteraard is dat niet zo handig als je jouw iDevice verkoop aan iemand anders. Schakel daarom ‘Zoek mijn iDevice’, dit doe je via: Instellingen ▸ iCloud ▸ Zoek mijn iDevice. Hierna kun je het beste ook iCloud verwijderen door onderaan op ‘Verwijder Account’ te tappen en eventueel de ‘Zoek mijn iPhone’ applicatie te verwijderen. 

Stap 3: Schakel iMessage uit

Zorg ervoor dat iMessage is uitgeschakeld zodat de nieuwe eigenaar niet zomaar je iMessage berichten ontvangt. iMessage kun je uitschakelen via: Instellingen ▸ Berichten ▸ iMessage. Daarnaast is het ook belangrijk dat je jouw iDevice verwijderd uit jouw Supportprofile, bekijk stap 4 voor deze procedure. 

Stap 4: Wis alle inhoud en instellingen

Het beste voor een verkoop is je iDevice als ‘nieuw’ aanbieden. Daarom is het fijn als de verkoper al alle inhoud en instellingen wist, zo ben je er ook zeker van dat de nieuwe eigenaar geen persoonlijk gegevens te weten komt. Je kunt alle inhoud en instellingen verwijderen via het apparaat zelf.

Dit doe je via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Stel opnieuw in ▸ Wis alle inhoud en instellingen

iOS zal alle gegevens verwijderen van je iDevice, als dit proces voltooid is zal deze opnieuw opstarten.

Stap 5: Eventueel het iOS apparaat als ‘nieuw’ instellen

Je hebt nu de mogelijkheid om het toestel in deze gedaante te laten. Zo kun je eventueel samen met de koper de volgende stappen te doorlopen. Dit geeft een extra vertrouwen en zo kan de koper al automatisch de juiste instellingen invoeren. Mocht je dit niet willen kun je dit al op voorhand doen. Dan wordt het iDevice ingesteld als nieuw en de standaard applicaties en instellingen zullen aanwezig zijn. De koper dient dan achteraf alle instellingen aan te passen naar zijn persoonlijke wensen en behoeften.

Stap 6: Verwijder de SIM-kaart (iPhone en iPad cellular)

Verwijder je SIM-kaart, zo zal je hem zeker niet vergeten. Het beste is om je iDevice uit te schakelen als je deze handeling wilt uitvoeren, hierna kan deze altijd opnieuw worden opgestart zonder SIM-kaart

 Terug
Geplaatst: 28-12-2013 19:09:36