Vertaal deze website

De Leukste Opleidingen
 
DeLeuksteOpleidingen 323.jpg

Invoeren van speciale tekens iPod,iPad en iPhone

Invoeren van speciale letters
In de meeste talen vinden we speciale letter, bijvoorbeeld met een accent of een umlaut.
Deze letters vinden we niet zo maar op het toetsenbord … althans, dat lijkt zo.

Als je een bepaalde letter langer indrukt dan kan een klein menu verschijnen met varianten van deze letter.
Mocht de speciale letter in zo’n menu verschijnen, til dan niet jouw vinger op maar schuif het naar de gewenste letter voor je los laat.

Speciale Symbolen
Naast de speciale letters zijn er natuurlijk ook speciale symbolen en deze vinden we onder het numerieke toetsenbord (druk op de “123″ knop links onderin). Hier zijn een paar voorbeelden:
- als je de “.” (punt) ingedrukt houdt dan zien we bijvoorbeeld “…” verschijnen,
- als je de “$” ingedrukt houdt dan zien we bijvoorbeeld €, ¥ en £,
- als je de dubbele aanhalingstekens ingedrukt houdt dan zien we bijvoorbeeld dan verschijnen er verschillende aanhalingstekens varianten,
- als je de “0” (nul) ingedrukt houdt dan zien we bijvoorbeeld het symbolen voor graden °,
- etc.

Snel top-level domain intypen
Bepaalde Internet georiënteerde apps, zoals Safari, staan het toe om snel een top-domein in te voeren zoals .com, .net, .nl, .be, .edu etc. Je kunt dit doen door de “.” (punt) op het toetsenbord ingedrukt te houden. Als het menu verschijnt, schuif je vinger dan naar het gewenste top-domein. De beschikbare top-domeinen is afhankelijk van de taal van het toetsenbord dat je gebruikt.
Een Duits toetsenbord zal bijvoorbeeld .de toevoegen.

Smileys

Je bent misschien bekend met de smileys die je in tekst ziet, om aan te geven of je iets leuk of bedroevend vindt.

Oorspronkelijk (vroeger!) waren dit combinaties van toetsenbord tekens zoals :-) and :-(. Destijds maakten programma’s zoals Yahoo Messenger en ICQ, al snel gebruik van leuke afbeeldingen die deze stukjes tekst beter tot hun recht lieten komen.

Voor dit doel is het Japanse “Emoji” omgezet naar een lettertype en voor jouw iPhone or iPad is er zelfs een speciaal toetsenbord voor.

Helaas zijn er een aantal lieden die beweren dat je hiervoor hun app moet installeren, maar dat is zeker niet het geval.
Jouw iPhone of iPad heeft namelijk al standaard een toetsenbord en lettertype hiervoor.
Instellingen  Algemeen  Toetsenbord  Toetsenborden  Voeg toetsenbord toe…  Emoji

Eenmaal toegevoegd, zien we een extra toets Wereldbol verschijnen op ons toetsenbord, links van de spatie balk. Je kunt hier kort op drukken om tussen toetsenborden te wisselen (handig als je er maar twee hebt, b.v. Nederlands en Emoji), of je kunt de knop ingedrukt houden zodat er een menu met beschikbare toetsenborden verschijnt.

Toetsenborden en Spellings Controle voor andere talen.
Als je voorgaande tip gelezen hebt, het toevoegen van een Emoji toetsenbord, dan zul je gezien hebben dat je ook andere talen kunt toevoegen. Je kunt meerder toetsenborden toevoegen. Als je omschakelt naar een ander toetsenbord, dan wordt de spelling controle ook aangepast. Erg handig als je bijvoorbeeld vaak in het Nederlands en Engels SMS berichtejes of emails stuurt.
Omschakelen naar een ander toetsenbord past ook de spellingscontrole aan.
Instellingen  Algemeen  Toetsenbord  Toetsenborden  Voeg toetsenbord toe…

 Terug
Geplaatst: 15-07-2014 17:08:40