Vertaal deze website

De Leukste Opleidingen
 
deleuksteopleidingen131.jpg

Windows, Android of OS en of OS X tablet smartphone gestolen?

Is je smartphone gestolen, of ben je hem gewoon kwijt? Er zijn verschillende manieren om je smartphone terug te vinden. Het is voor iPhone, Windows Phone en Android gebruikers mogelijk om de locatie van de smartphone en of tablet te achterhalen. Hierdoor kan je de smartphone terug vinden via de GPS locatie.

Apple, Google en Microsoft bieden verschillende functionaliteiten aan waarmee je de smartphone en of tbalet kan terugvinden door gebruik te maken van gps-tracking. Om dit te kunnen doen moet je wel GPS aan hebben staan op de smartphone, als dat niet zo is, kan je geen GPS tracking functionaliteit gebruiken, maar er zijn wel alternatieven om je smartphone te vergrendelen, beveiligen of terug te vragen. Apple, Microsoft en Google gebruiken verschillende systemen welke op een eigen manier werken.

Android:

Voor Android is het mogelijk via de hulpdienst Android apparaatbeheer. Op de website kun je na het inloggen met een Gmail account je smartphone volgen.
http://www.android.com/devicemanager

Je krijgt een wereldkaart te zien met de locatie van je Android smartphone en of tablet..Als er staat aangegeven dat je in de buurt bent, kan je de functionaliteit bellen gebruiken, via deze functie kan je de smartphone of tablet af laten gaan, je hoort vijf minuten lang de hoogste beltoon. Ook kan je via de hulpdienst voor Android apparaatbeheer ook het apparaat vergrendelen of wissen.

iPhone, iPod, iPad, MacBook, Mac, :

Apple heeft een soortgelijke functionaliteit. Je logt in op http://www.iCloud.com en daarna kan je via Zoek mijn iPhone de locatie achterhalen van de iPhone,iPod,iPad,MacBook en of Mac. Via de functionaliteit is het mogelijk om de iDevice om afstand te vergrendelen, ook kan je de iDevice bellen en wissen op afstand.

Windows Phone,Tablet:

Ook Windows Phone heeft een functionaliteit waarmee je de locatie kan achterhalen. Op de website van Microsoft http://www.windowsphone.com/nl-nl kun je je Windows Phone zoeken. Klik rechtsboven in het scherm bij verkennen. Ajs je hierop klikt zie je de optie Mijn telefoon zoeken, om van de functionaliteit gebruik te maken moet je inloggen. Net zoals Apple en Android heb je ook bij Windows Phone de mogelijkheid om de inhoud van de smartphone te wissen.

Natuurlijk hopen we niet dat je dit nodig hebt maar het is wel handig als je het nodig zou hebben.

 

 Terug
Geplaatst: 29-07-2014 19:54:50