Vertaal deze website

De Leukste Opleidingen
 
Office 365 de leukste opleidingen.jpg

Office 365 nu Gratis op de iPad

Microsoft heeft afgelopen week bepaalde Office-functies gratis gemaakt op iPhone en iPad. Ook het maken en bewerken van documenten is voortaan gratis – twee functies waar je voorheen een abonnement voor moest afsluiten.

Let op je moet wel een outlook email adres hiervoor aanmaken.
Dat kan op de site van Microsoft.
Klik hier om een Outlook email adres aan te maken.


Voel je je bekocht, dan is er goed nieuws: heb je een Office 365 Personal- of Home-abonnement gekocht om documenten te kunnen bewerken op je iPad, dan krijg je van Microsoft geld terug.

Een Office 365 Personal-abonnement kost 100 euro per jaar als je privégebruiker bent. Zo’n abonnement geeft je recht op extra functies, zoals extra opslagruimte op OneDrive, toegang tot de Office-apps voor de desktop en meer.
Had je het abonnement aangeschaft om documenten op de iPad te kunnen bewerken, dan kun je geld terug krijgen. Er gelden wel een aantal regels.
Zo moet je het abonnement hebben afgesloten op of na 27 maart 2014, de datum waarop Office voor iPad beschikbaar kwam.
Ook moet je je abonnement voor 6 november 2014 hebben geactiveerd.
Dit is de datum waarop de wijzigingen werden aangekondigd.
Je hebt nog tot 31 januari 2015 de tijd om je abonnement op te zeggen en een refund te vragen.
Heb je je abonnement via de App Store afgesloten, dan moet je de refund regelen via de supportafdeling van de iTunes Store.
Bij Microsoft duurt het 6 tot 8 weken voordat je je geld terug hebt. Meer informatie vind je op deze webpagina van Microsoft.

Onder basisfuncties worden simpele bewerkingen verstaan als cursieve en vetgedrukte tekst, alinea-uitlijning en het invoegen van media. Voor geavanceerde functies heb je nog wel een Office 365-abonnement nodig. Zo kan je alleen met een abonnement (dat sinds kort trouwens ook bestaat uit onbeperkte Microsoft OneDrive-opslag) uitgebreide tabellen maken in Excel, revisies van teksten bekijken en terugzetten in Word en de presentatiemodus van PowerPoint gebruiken.

De iPhone-versies van Microsoft Office zijn meteen geoptimaliseerd voor de grotere schermformaten van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Volgens een Microsoft-manager zou Office sinds de release in maart dit jaar voorzien zijn van 150 nieuwe functies – en komen er nog veel meer functies aan. Ook wordt Handoff-ondersteuning om snel te schakelen tussen documenten op de iPhone, iPad en Mac onderzocht.

 Terug
Geplaatst: 10-11-2014 19:20:26